Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Heineken Balaton Sound- Üdítő áramlatok az elektronikus zenecunamiban

2012. május 22. - Írókéz magazin

A múltkor dicshimnuszokat zengtünk az idén július 12-én startoló Balaton Sound zenei kínálatáról, amelynek alapkövéül mi Björköt választottuk: stíluskavalkádjával és markáns személyiségével számunkra ő lett volna a balatoni nyár bulifellegváraként elhíresült fesztivál legnagyobb attrakciója. Elhúzódó hangszálproblémái miatt viszont az izlandi énekesnő többek közt ezt a koncertjét is kénytelen volt lemondani.

Ez nekünk kisebbfajta sokkot okozott, amit kellő mennyiségű alkohol bevitelével nagy nehezen sikerült orvosolnunk, és bíztunk a hasonló kaliberű húzónév bejelentésében. Végül nagy csinnadrattával beharangozták Armin van Buurent, a DJ-királyt, aki négyszer lett a világ legjobb lemezlovasa, és teljesítményéről szuperlatívuszokban beszél a sok bulihuligán. A világhírű DJ-fellépők sorát gazdagítja Calvin Harris és Martin Solveig (az ő nevéhez fűződik a tavalyi Sound himnusza, a Hello, ami elől nincs menekvés, az első meghallgatás után alattomosan settenkedik bele az ember hosszú távú memóriájába). Elektronikus endorfinbombákkal támad majd a holland Afrojack is, akinek kilétét eddig hatalmas homály fedte (legalábbis előttünk), de már tudjuk, hogy valamit nagyon jól csinálhat, ha még Grammy-je is van. A mi valóságtól elrugaszkodott elvárásainkat azonban nem igazán sikerült kielégíteni, hiányoljuk a szélesebb, nem csak a diszkózene kedvelőinek kívánságait kielégítő lineup-ot, de hát egy alapvetően elektronikus profilú fesztiválnak –egye fene! - megbocsátjuk!

Van azért néhány fellépő, akik a mi, általában kitűnően edzésben tartott, sokat megélt, néha rezignált, vagy épp spleentől gyötrődő fantáziánkat is megmozgatta. Nézzétek-hallgassátok!


Paul Kalkbrenner

Őt már viszonylag rég beígérték, viszont az időnként szelektív figyelmünket csak most keltette fel. Az 1999 óta aktív berlini DJ számára a 2008-as Berlin Calling hozta meg az európai hírnevet, aminek néhányan már az említésétől extázisba esnek. Ő a drogos-diszkós kultfilm főszereplője, illetve a soundtrack is az ő agyából pattant ki, ami a mai napig kedvelt hangulatjavítója a legkülönbözőbb partiknak és házibuliknak. Monoton, atmoszférateremtő techno-dallamaival távoli dimenziókba repít el, úgyhogy mi az eredeti rendeltetésétől eltérően inkább relaxáláshoz szoktuk alkalmazni. Ezt is beleértve egyébként már nyolc album fűződik Paul nevéhez, úgyhogy van miből válogatni. A legutóbbi Icke Wieder névre hallgat, de feltételezzük (egyáltalán nem rosszindulatból), hogy a legtöbben a már említett filmzene, többek közt az Aaron, vagy a Sky and Sand miatt fognak ellátogatni a július 14-ei, szombati koncertre.

 

 

 

 

(Érdekesség amúgy, hogy július 12-én Paul öccse, Fritz Kalkbrenner is fellép DJ-szettjével a fesztiválon. Ilyen ez a popszakma… úgy tűnik a muzikalitás öröklődik.)

 

Yonderboi

Fogarasi László, azaz Yonderboi lassacskán igazi hungarikummá növi ki magát, hiszen jellegzetes és világszínvonalú elektronikus zenét szolgáltat már évek óta, tehát nem véletlen, hogy nagy-nagy kedvencünk. Ráadásul a Sound-on egy exkluzív fellépést láthatnak az érdeklődők, mivel a nyáron ezen kívül csak két fesztiválon, a Volton és a Szigeten lesz látható (Yonderboi In-House miniturné). Yonderboi 1998 óta tanyázik a magyar könnyűzenei élet élvonalában, ezalatt az idő alatt sok-sok tapasztalatot, illetve rajongót szerzett, valamint kiadott három rendkívül igényes albumot.  A 2000-es Shallow and Profound-ot, a 2005-ös Splendid Isolation-t (három zseniális szám, a Love Hides, a People Always Talk About The Weather és a Badly Broken Butterflies a Heaven Street Seven-ös Szűcs Krisztián közreműködésével készült, a korong hangmérnöke pedig nem más, mint a világhírű zenei producer, Junkie XL), illetve tavaly a Passive Control-t, amivel nemrég Fonogram-díjat nyert („Év hazai elektronikus zenei produkciója”). Tehát koncertjével biztosan sikerrel veszi majd fel a versenyt az agyonhájpolt külföldi előadókkal is.

 

 

 

Dizzee Rascal

Angol rapper, aki saját bevallása szerint akkora mester akar lenni a zenében, mint Bruce Lee a küzdősportokban. Az igyekezet és az ambíció tehát megvan, ez ugródeszkaként szolgál a sikerhez, ami nem is kerüli el őt: eddig megjelent négy albuma mind platina- vagy aranylemez lett, és volt már az év férfi előadója is a BRIT Awards-on. Pályafutásának van pár vicces közjátéka, például közreműködött Shakira hiperpopuláris Loca című csodájában is. Szövegelése üdítő kis áramlat lesz a monoton elektronikus muzsika cunamijában.

 

 

Az elővételi időszakról sajna már lekéstek azok, akik csak mostanában kapnak észbe! Az aktuális jegyárakat itt leshetitek meg.

 

szexi ribizli

http://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr578355448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása