Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Mr. Copy Con Baby reggae Tárnok színpadán

2012. május 03. - Írókéz magazin

Nagy mulasztást pótoltunk be május 1-én, a tárnoki majálison, hiszen eddig nem került duplacsövű puskánk célkeresztjébe a Pintér Gábor (Copy Con) által vezetett Freedom Fighterz (Dian Kata: billentyű, Vincze-Fekete Vera: vokál, Moldoványi János: dob, Lisztmajer Ádám: basszusgitár, Kmety Benjamin: gitár, és Hamar Gábor: vokál). Tudtuk, hogy a munka ünnepén nem pörgethetjük át a napot anélkül, hogy nem látogatunk el egy valamire való koncertre sem. A hőség már kora délelőtt óta fojtogatta Four Fingers Frankyt, de mivel Ő sem szarral gurít, már jóval előre beszerezte a számára oly hűsítő, és megérdemelt sörkészletet, majd nőjével elindult romantikázni a tópartra. Hogy Dirty Joke és szexi ribizli ezalatt mit csinált arról csak sejtéseink vannak: nagy valószínűséggel Joke a nőket hajtotta valahol a vadkeleten, míg ribizli a legújabb bikini-divatot diktálhattta a Nap alatt.

Ahogy fogyatkozott a készlet Franky annál inkább vágyott már az esti Copy koncertnek is otthont adó tárnoki majális helyszínére - ami rendszerint az egészségház és a focipálya között található parkoló. Útközben ötször szerelmet vallva szíve választottjának, bevárva a társukul szegődő Mr. Hungary-t és menyasszonyát számos marihuána motívumokkal rendelkező fiatalabbnál fiatalabb fiú-lány csapatokba botlott. Lehetett vagy félnyolc – hivatalos kezdési időpont – vagy több is, amikor Copy és a Freedom elkezdte egész estés ragga, reggae buliját.

A torkából „kiszakadó” szavakkal már tini kora óta hódító MC-t nevezték már korábban „Jamaica magyar hangjának” is, az viszont dalszövegeiből világosan kitűnik, hogy mennyire érzi és érti a mai magyar valóságot, és érezte ezt akkor is, amikor elindult hosszú és rögös útjára a szolnoki lakótelepről még 14 éves korában.

Este még egy dolognak örülhetett az ember fia ezen a majálison, megtörtént ugyanis a békülés Four Fingers Franky és Mr. Hungary között a hétvégi „harapós buli” után. „Nincs jobb annál, nincs jobb annál, béke és szeretet gyerekek nincs jobb annál…”

Külön respect jár a helyi művelődésszervezésben dolgozó erőknek, hogy pont nem egy megasztárgyárból kipottyant újabb celebsztárt invitáltak és léptettek fel lakóik előtt, hanem haladva egy irányba – hozzátenném, hogy a jó irányba – megpróbálkoztak egy maníroktól és sztárallűröktől mentes, barátságos hazai fesztiválzenekart megmutatni a közönségnek.

További képecskékért katt, és ha valaki ezek után is kíváncsi lenne erre a srácra és bandájára, akkor a következő Copy Con koncerteket tudjuk a figyelmébe ajánlani:

Május 10, péntek (20:30) – Budapest Park és május 26, szombat (20:30) Pannónia Fesztivál – PUSSY HIP-HOP Nagyszínpad!

Csak hogy jól süljön el máskor is az a bizonyos puska…

 



Four Fingers Franky

www.facebook.com/IROKEZ.magazin

www.irokezmagazin.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr918355430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása