Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Görbicz ellen most sem volt érdi ellenszer

2012. május 01. - Írókéz magazin

ÉTV-Érdi VSEGyőri Audi ETO KC 27-32 (12-14)

Már-már visszatérő vendégként/ellenfélként köszönthettük a friss BL-döntős Győr gárdáját a bajnoki elődöntő visszavágó mérkőzésén. Vitathatatlanul nehéz csata várt a lányokra mai magyar mezőny első számú topcsapata ellen. A másik ágon a Ferencváros várhatta kedvezőbb pozícióból a Siófok elleni visszavágót. Mindkét zöld-fehér csapat kiharcolhatta a döntőbe jutást.

Egy, az idegenbeli találkozótól (41-24) szorosabb összecsapásra számított titkon minden hazai drukker, akik miután felfűtötték magukat, a büféből visszatérve elkezdték feltüzelni a csarnokban a hangulatot is, amiben tökéletes partnernek bizonyultak a győri szurkolók. Válogatott szélsőnk, Vincze Melinda parádésan kezdett, két találatára csupán egy hétméteresből születő Görbicz kapufa volt a válasz. Na de tudtuk: nem lesz kolbászból a kerítés.

Bognár Barbara irányítónk például indokolatlanul korán, már negyed óra elteltével kiszállt a játékból, begyűjtve harmadik kiállítását is. Ebben a pillanatban sokan előbb a szívükhöz, majd a fejükhöz kaptak, amikor Tamás Krisztinát sérülés parancsolta le a pályáról. Ekkor már a másik térfélen volt az előny (6-9).

Szabó Edina edzőnőnk szünet előtti időkérése még éppen jókor jött, hiszen sikerült eredményben közelebb kerülnünk a Győrhöz (12-14).

 

Térfélcsere után két Radicevic leindulásból szerzett könnyű gólokat a nem csak papíron esélyesebb csapat. Tóth Timink próbálta felvenni a kesztyűt, amivel újra megkezdtük a felzárkózást, de Görbe ellen szabályosan nagyon nehéz védekezni. Emberhátrányból, hétméteresből, laposan, átlövésből, saját kipattanóját gólra váltva testesíti meg a mai korszerű kézilabdázó prototípusát. Állandósulni látszott a közte 3-4, ami a világért sem akart apadni. Pádár csatasorba állítása javított ugyan a játékunkon, ráadásul a szezon legvonzóbb Győr elleni produkciójával előrukkolva most először nem kaptunk 40 gól felett, így a 27-32 igen szép eredménynek mondható. A bronzmeccsen - amit előre meg lehetett jósolni - azzal a Siófokkal találkozunk, akik a Ferencváros ellen buktak el (30-33), ugyancsak két fordulót követően.

Hivatalos időpontok: Siófok – ÉTV-Érdi VSE május 4 (péntek), és a visszavágó itthon: május 8 (kedd) 18 óra!

Fontos tudnivaló azoknak, akik szeretnék oly imádott csapatunkat Siófokon is odaadásukról támogatni, hogy május 4-én 16 órakor szurkolói busz indul a Központi Kávéház mögötti parkolóból!

További friss hírek a kézilabdacsapat és a magazin háza tájáról, hogy egy kölcsönös együttműködés zárult le a napokban városunk ÉRD sportéletének legszebb fejezetét író kézilabda-szakosztály és az idén januárban „született” érdi-martonvásári ÍRÓKÉZ magazin között. Ennek keretében a klub felajánlott egy csapatmezt plusz egy belépőt (a Siófok elleni bronzcsata hazai összecsapására) a magazinunk nyereményjátéka számára, amit a nyertes szabadon feliratozhat, és aláírathat a játékosokkal. Ennek a játéknak a sorsolását ütemeztük be az akváriumi Papp Szabolcs (Supernem) interjúnk végére. Egy szó, mint száz Szabi keze Horváth Antalnak hozott most szerencsét. Neki gratulálunk, a többieknek pedig köszönjük, hogy részt vettek a játékban, tartsák meg e jó szokásukat a jövőben is!

Four Fingers Franky

www.facebook.com/IROKEZ.magazin

www.irokezmagazin.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr668355428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása