Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Alapszakasz 4. helyezett az Érd gárdája!

2012. április 01. - Írókéz magazin

ÉTV-Érdi VSE - DVSC-FÓRUM 28-22 (15-9)

A hétvégére minden lényeges kérdés eldőlt az első osztályú női kézilabda bajnokságban. A mi szempontunkból nézve biztos negyedikként zártuk az alapszakaszt! Egy fontos dolog azonban még a levegőben lógott. Mégpedig az, hogy ha sikerül hazai környezetben - és miért ne sikerült volna? - legyőzni a DVSC-FÓRUM csapatát, és ha a Siófok kikap az utolsó pozíciót biztosan őrző Szekszárdtól - erre még a legoptimistább hazai szurkolók sem alapoztak - akkor a dobogó utolsó fokát is el lehetett volna csípni.

Alapoztak viszont másra, és máshogy az érdi szurkolók. Nem törődve az áprilisi bolond időjárás egy nappal korábbi érkeztével egy egész nagy tábor gyalog közelítette meg a meccs helyszínét, több helyen is megállva fotózkodni.

Debreceni találattal (Siska) kezdődött a találkozó, amire Wolf Alexandra válaszolt egymás után két hétméteressel, majd egy kipattanó után Kisfaludy Anett is eredményes tudott lenni, így az első 5 perc után 3-1-re vezettünk. Janurik Kinga félelmetes lendülettel, és elszántsággal védte a kapuját fenyegető lövéseket, amik nagyon kellettek, hogy Bognár Barbara a negyedik hazai találatot is megszerezze (4-1). A hajdúságiak megrázták magukat, és a 10. percre kiegyenlítettek, majd Kudor Kitti góljával a vezetést is átvették (5-6). Arról, hogy ez az előny tiszavirág életű legyen előbb Bognár gondoskodott, majd Vincze Melinda pillanatai következtek. Második találatát emberhátrányból - Tamás Krisztina kétperces kiállítása miatt - szerezte (8-6).

Szabó Edina időkérését követően először lépett a mérkőzés során pályára Tóth Tímea, amit egy Sara Vukcevic roppant szemfüles labdaszerzésből szerzett találatát követően egyből meg is hálált, rögtön egy hetessel, és egy akciógóllal (11-8).

Kösztner Vilmos, a vendégcsapat vezetőedzőjének időkérése nem tüzelte fel lányait, mind inkább lejjebb csúsztak az eredmény utáni kapaszkodás útján. Az egész hosszú - 12 perc! - gólcsend meg is bosszulta magát. Amíg hazai oldalon Kovács Anna megszerezte első találatait, és Vincze is duplázott, addig a debreceniek teljesen leblokkoltak, még hetesből sem tudtak betalálni, ez persze elsősorban Janurik teljesítményét dicséri. A szünetre megnyugtató 15-9-es vezetést dolgozott ki az Érd.

Az alapszakasz utolsó fél órájában Oguntoye foglalta el helyét műtétből felépülve újra a kapuban. A játék képe nem változott sokat, Kovács hol egy bombával, hol talpról volt eredményes, Vukcevic otthonosan mozgott posztján, Török Petra gyorsaságával pedig nem tudtak mit kezdeni a DVSC védői. A különbség főleg a 40. perc után csúcsosodott ki, amikor rá kellett számolni a vendégekre, hogy ocsúdjanak fel (22-12). Teljes K.O! Külön kiemelném itt Bognár passzát Kovácsnak, amit átlövőnk egy kínai figurával juttatott a kapuba (27-18).

A végén közelebb engedtük az ellenfelet, de a győzelem biztos tudatában már nem kellett aggódnunk a végeredményt illetően. Szerepet kapott a kapunkban Szvetlana Gridnyeva, a mezőnyben pedig László Barbi. A vége 28-22 lett, de ezek csak számok, statisztika. Az öröm, amit a játékosok és a szurkolók érezhettek lefújáskor azt nehezen lehetne leírni. Röpködtek a pályára a csokoládék, amit a lányok boldogan és önfeledten gyűjtöttek össze. Ami a lényeg: az alapszakasz negyedik helyén végezve várhatjuk a Győr elleni bajnoki rájátszást! Nem lesz könnyű, de talán a kitűzött célok maximális teljesítése után következhet az örömjáték, és még ki tudja mi...

https://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

http://www.irokezmagazin.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr488355370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gurzó Erzsébet 2012.04.01. 21:37:06

Köszönjük csajok!!!!Szép volt!!tTovábbi sok sikert!!

193225 2012.04.02. 00:41:14

Nem mondod, ezek a lányok szeretik a csokoládét? Haj, de elmennék ehhez a csapathoz cukrosbácsinak, csak lennék 55 évvel fiatalabb! :)))

193225 2012.04.02. 12:26:55

Több pályázó nem lévén, kérem tiszteletbeli cukrosbácsi kinevezésem és a csapat mérkőzéseiről, idő/hely értesíteni. :))) Vagy vannak titkos pályázok? Lányok, lányok!

95504 2012.04.02. 14:28:11

sokan pályáznának erre a szerepre kedves Shakespeare (-:
süti beállítások módosítása