Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Pay It Forward- Állítsd a feje tetejére a világot és add tovább!

2012. március 24. - Írókéz magazin

Március 28-án egy szívmelengetően szokatlan esemény helyszíne lesz a Deák tér. A város egyik legnépszerűbb és legforgalmasabb színterén lelkes önkéntesek gyűlnek majd össze, hogy egy flashmob keretein belül adják a nagyvilág tudtára a könyvolvasás, és a spontán gesztusok fontosságát.

A flashmob, vagyis villámcsődület lényege, hogy a spontaneitás látszatának és a meglepetés erejének szuperbiztos kombinációja hatványozott benyomást kelt a járókelőkben. Tehát ha egy bizonyos ügy célközönségének hosszú távú memóriájában szeretnénk tíz napon túl „gyógyuló” meglepetésnyomokat hagyni, akkor ez a tuti módszer.

Ez az ügy esetünkben látszólag összetett, de mégis pofonegyszerű: a szervezők egyrészt az okostelefonok és a közösségi média felgyorsult és digitalizált világában már-már elavultnak és cikinek számító hagyományos könyvolvasást hivatottak népszerűsíteni, másrészt az egymás felé irányuló, minimális energiabefektetést igénylő, mégis inspiráló gesztusok fontosságát igyekeznek demonstrálni.

Az esemény menete: a résztvevők egy-egy, a gondolataikat, esetleg az egész életüket pozitív irányba befolyásoló könyvet hoznak magukkal, majd a helyszínen kapnak egy Pay It Forward karkötőt, illetve egy szórólapot, amit elhelyeznek a könyvben. A cilinderes kulcsszemélyek jelzésére összegyűlnek, leülnek és elkezdenek olvasni. Újabb jelre pedig szétszélednek, és könyvet cserélnek, vagy egy gyanútlan járókelőnek adják át a könyvet, illetve a karkötőt.

Ilyen módon a könyv nyújtotta élményt és üzenetet továbbíthatjuk olyan önzetlen módon, amely már önmagában is inspiráló. Gondolj csak bele! Valaki hozzád lép, megajándékoz egy mosollyal, majd átad egy könyvet, melynek olvasása közben kicsit a rejtélyes idegen lelki- és ízlésvilágába is bepillantást nyerhetsz. Néhány ehhez hasonló apróbb endorfinbombával elviselhetőbb a hétköznapok monotonsága és fásultsága. Ez a Pay It Forward (Add tovább) mozgalom filozófiája. A kezdeményezés neve egyébként megegyezik A jövő kezdete nevezetű film angol címével, melyben egy kisfiú egy „Változtasd meg a világot!” elnevezésű házi feladat hatására önkéntelenül világméretű mozgalmat indít el (önzetlenül segít három emberen, és tette láncreakcióként él tovább).

Legyél egy flashmob aktív részese, és garantáltan vigyorral az arcodon térsz haza!

Időpont: 2012. március 28. (szerda), 16:00-16:30

Helyszín: Deák tér, a Coffee Heaven Kávézó előtt (Deák tér és Fashion Street sarka)

szexi ribizli

http://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr98355348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása