Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Idén május 24-én kezdődik a Nyár – jön a VI. Pannónia Fesztivál

2012. március 05. - Írókéz magazin

Az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Pannónia Fesztivál két szempontból is kiemelkedik a hazai fesztiválszezon többi nagy rendezvénye közül.

Egy-egy sztárvendéget leszámítva a PaFe kizárólag magyar bandákat szerepeltet, teszi ezt azonban olyan merítéssel, amivel nehezen lehet versenyre kelni. A rendezést bőven megelőző közönségszavazás ’bérletes’ első helyezettje, az első napon fellépő Tankcsapda ugyanúgy ott lesz, mint mondjuk a Magashegyi Underground, vagy a hip-hopban utazó Hősök. De ott lesz az Anima Sound System éppúgy, mint a Csík Zenekar, a 30Y, a Supernem, a Soerii&Poolek, a Mocsok 1 Kölykök, vagy a Yellow Spots nevű formáció.

132 darab magyar fellépő. Ez lehetséges, hogy matematikailag nem versenyez a Sziget fellépőinek számával, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy ez nem is szükséges, mivel színtiszta hazai mezőnyről van szó. Így ez a százharminckettő induló igazi unikumként már mennyiségben és minőségben kenterbe veri az összes hazai fesztivált sztárfellépőstül, nulladik napostul, mindenestül.

 

Az idén Várpalotáról Szántódra költöző, a növekvő népszerűség ellenére még mindig családias hangulattal bíró PaFe mára az a fesztivál, amin magyar bandának nem megjelenni olyan, mintha valaki nem menne el az unokatesó keresztelőjére, vagy nem hozna a csajának tampont.


Május végén ez a négy nap éppúgy végigsimogatja a VOLT-ra, meg Hegyaljára készülő bozontos szakállakat, mint ahogy végigpuszilja az EFOTT-ra igyekvő egyetemisták pirospozsgás orcáját, de mindennél puhábban -már-már pettingbe hajlón - érintkezik a Szigetre tartók pénztárcájával is. Ez utóbbi faktor szintén egy plusz muszkli a PaFe ölelő karján. A négy nap tér-, idő-, és dimenzióváltásra jogosító
bérletért – most figyelj! – 6.900 magyar forintot kell letenni az asztalra. Egy elővételes napijegy a Szigeten – nyilván más a célcsoport – 12.000. Tehát puszi a PaFé-nak, amiért jobban beosztja a pénzt, mint saját magunk. Az idei örömünnep egyébként négy napon keresztül, négy színpadon zajlik majd - permanensen arra kényszerítve a kilátogatót, hogy belezavarodjon ebbe a bőségszaruból ömlő, utánozhatatlan  hangulatba. De hát ezt ki bánja?

Az olyan szexi ötletektől pedig, minthogy a bérlettel akár a londoni Olimpiára is elmehetünk terjeszteni a hazait, mi is elfelejtjük, hogy ötven év múlva esélyünk van az impotenciára.

Tehát a kérdés, hogy idén is ott leszünk-e ezen az összes létező létsíkon folyó, testet-lelket építő hancúron, nem is kérdés. Az igenünk biztosabb, mint egy esküvőn, ahol Görög Zita állna mellettünk az oltárnál.

 

http:http://irokez-magazin.blog.hu/media/image/2012-03-05/8355318/.http://irokez-magazin.blog.hu/media/image/2012-03-05/8355318/.irokezmagazin.nolblog.huhttp://irokez-magazin.blog.hu/media/image/2012-03-05/8355318/.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr18355318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása