Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Eurovízió? Oké, de kik ezek? - bemutatjuk a Compact Disco-t

2012. február 27. - Írókéz magazin

Kezdjük azzal, hogy szerintünk az Eurovízió zsűrije és közönsége a lehető legjobb döntést hozta, amikor a Compact Disco-t küldte Bakuba, ezzel is szélesítve a spektrumot, amin át ez a remek banda elérheti a nagyérdeműt.
Noha a csapat mindössze négy éve elektrizál, ez idő alatt is rengeteg kisebb-nagyobb sikert arattak mind szakmai berkekben, mind a közönség körében. A csapat magját jelentő Lotfi Behnam - Pál Gábor - Walkó Csaba trió már 2005-óta ismeri egymást, de három évnek kellett eltelnie, hogy összerakják első közös dalukat, amelyet ma már Fly or Dive címmel ismerünk.
A szám elkészülte után nem sokkal megszületett az első album, a Steroid, melyet a CLS Music 2009 decemberében jelentetett meg, és amelyet az I'm in Love-hoz készült első videoklip vezetett fel. A csapat repülőrajtot vett, és pár hónap elteltével már jelölték a 2010-es Fonogram Díjra 'Az év elektronikus zenei produkciója' kategóriában, melyet egy évvel, egy új lemezzel (II) és két klippel később meg is nyert, csakúgy, mint az Antropos.hu 2010 legjobb albumának járó díját.

A sikerek, az I'm in Love nemzetközi - brit és svájci listákon való - menetelése, valamint a II című lemezen található Feel The Rain heteken át tartó dübörgése az MR2 top 30-ában felkeltette a brit illetőségű, és a jelek szerint jófülű ügynökökkel dolgozó Age Media lemezkiadó érdeklődését, aki vállalta a Steroid első három kislemezének világszerte való kiadását, míg a híres Universal Music Romániában és Bulgáriában bonyolította a megjelenést.

Menet közben a fiúk remixeltek a Holdviolának, Ákosnak, az Odett és a Go Girlznek, újragondolták Liszt 2. magyar rapszódiáját, és a hazai nagymenőkhöz hasonlóan ők is szerepeltek a Petőfi Rádió Akusztik nevezetű műsorában is - ezalatt a világban Tiesto, Ferry Corsten, és több világhírű dj is megforgatta az I'm in Love-ot. Nyilván nem véletlenül.

A 2010-ben Sándor Attilával kiegészült, Bérczes Ádám menedzselte Compact Disco tehát korántsem a semmiből jött, amikor a Sounds of our Hearts-al jegyet nyert Bakuba, bár kétségtelenül alulról építkező csapatként minden arcoskodástól mentes, és továbbra is igen szerény bandáról van szó - van is mire. 



Az hogy mi történik majd Azerbajdzsánban, milyen eredményt érnek el a srácok, még a jövő zenéje, az viszont biztosnak látszik, hogy Wolf Kati tavalyi, és Rúzsa Magdi 2007-es szerepeltetése után ismét sikerült jól választani, és a Compact Disco ezen az eseményen is szívből énekelve öregbíti majd országunk hírnevét.

Sok sikert kívánunk Nekik innen is, hiszen a zene tényleg nehéz szerelem, 'but it's time to fly now' ;-)

http://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

www.irokezmagazin.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr738355296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hangulat 2012.03.09. 19:41:08

Szerintem is remek választás volt a zsűritől!! Megjegyezném, hogy bár a látszat néha megtréfál bennünket, remek élő koncerteket adnak!!! Aki teheti, menjen és bulizzon velük! :)))
süti beállítások módosítása