Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

A pionírok folytatják - A Gyík zenekar Önnek is bemutatja a Lónak a kaszát

Hammm!

2016. július 04. - Írókéz magazin

Na, aki tegnap óta  velünk bóklászik a Retröxx elvarázsolt kastélyának báltermeiben, annak van egy baromi jó hírünk: a most következő banda még inkább olyan utakra visz, ahol garantáltan nem jártatok… Komoly trip lesz, úgyhogy innentől kezdve tényleg csak az olvasson, aki már életében már legalább egyszer elkapcsolt a Class FM-ről…

13432194_755844414557076_7091482477665647844_n.jpg

Kezdjük ott, hogy ezzel az írással nagyon el vagyunk késve… hosszú hetek óta lebegett egy jelzőballon az egünkön a banda új kislemezéről. Gyanútlanul megnyitottuk a linkeket és pár perc múlva úgy pattantunk le az anyagról, hogy eddig tartott mire újra összeszedtük magunkat és visszamásztunk a ringbe. Egy interjú beszélgetésünk közben Kardos-Horváth János mondott valami olyasmit, hogy szereti a rapet, de időnként olyan magas az infósűrűség, hogy egyszerűen nincs rá kapacitása… Ez volt az effekt, ami állon vágott minket is, mikor odaültünk a Gyík zenekar új kislemezéhez.


Az hétszentség, hogy a négy éve elrajtolt Gyík zenei világa tényleg afféle ’no man's land’. Saját meghatározásuk szerint is „bármihez képest másmilyen” zenéjük (egy másik megfogalmazás szerint az akusztikus hip-hop  és a slam-poetry szerelemgyereke) bár igen kívül esik a fősodortól, kétségkívül minőségi anyag, de le kell hozzá ülni. A looper-pedál és a cajon kedvelői a Balog Borsára alapozott zenét imádni fogják, a gitár-hívők Lukovich András előtt hajthatnak fejet, a többieknek meg ott van Nagy Viktor tényleg nagyon sűrű szövege. E három komponens kombinációja tényleg olyasmit ad ki, ami nem mindennap jön szembe az emberrel, de ha egyszer igen, akkor arra garantáltan emlékezni fog a delikvens.

A trió sajátos világát a legutóbbi, Lónak a kaszát című háromszámos kislemez nyomán érdemes elkezdeni. Ha semmit nem tudunk, a dolog szakmai komolyságát már az is jelzi, hogy a közreműködők között Takáts Eszter mellett ott találjuk és az elismert hangmérnököt, Szűcs Szabolcsot is.

Akit elkap ez a tényleg különös zenei kísérletezés, az most örülhet, ugyanis majd’ minden létező platformon elérhetőek, ráadásul igen szépen vezetett fb oldalukon tuti, hogy találtok egy helyszínt, ahol élőben is lehet ízlelgetni ezt a fajta bátor pionír attitűdöt.

Dirty Joke

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr1008865252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása